Miroslav
11.prosince
2015

Vrtulníkem na večeři? V MG restauraci žádný problém

„Kdybyste mi před dvěma lety řekli, že si otevřu italskou restauraci v Mladé Boleslavi, asi bych se Vám smál.“ říká šéfkuchař a majitel Miroslav Grusz. Dnes však můžete přijmout jeho pozvání do vzdušné a prosvětlené restaurace s jedinečným výhledem na mladoboleslavské letiště.úvod

Prostor celé restaurace je orientovaný právě směrem na letištní plochu. Návštěvníci pak neztrácejí přehled o pohybu – kdo přiletěl, odletěl a s jakým letadlem. Celou scenérii doplňuje vyprávění šéfkuchaře, který přibližuje, o jaké letadlo konkrétně se jedná, je tak vytvořena milá kulisa pro ty, kteří přijeli do restaurace autem.Interiér MG restauraceA když zrovna nejste milovníkem letadel, váš zájem upoutá bažant, který si venku sedne do vašeho zorného pole a trpělivě vyčkává, než si ho prohlédnete. „Někteří hosté myslí, že jsme ho na to cvičili, ale on si sem takhle prostě chodí sedat sám.“ , s typicky širokým úsměvem vysvětluje Miroslav přítomnost zvířete. A pro ty, co by se raději kochali interiérem restaurace, je tu jedinečná příležitost, jak nahlížet kuchařům přímo pod ruce. V MG restauraci totiž mají prosklený výhled do kuchyně, a tak přípravu svého jídla můžete celou dobu pečlivě pozorovat.

jídloMiroslav si ze svých zahraničních pracovních pobytů přivezl nejen spoustu zkušeností, ale i cenných kontaktů na dodavatele. Není tak překvapením, když během naší návštěvy šéfkuchař odbíhá převzít dodávku ryb a zběžně prohodí pár přátelských vět se svými italskými partnery. „Víte, jak poznáte opravdu čerstvou rybu? Voní mořem!“ ukazuje nám Miroslav právě přivezeného zubatce.Miroslav Kromě ryb můžete v MG restauraci ochutnat autentickou italskou kuchyni, mořské plody, ale i českou kuchyni v moderní a odlehčené variantě. Na stůl vám pak naservírují i pečivo, které si tu sami pečou. Miroslav Grusz je prostě profík, který pracuje hlavně se surovinami a z jejich chutí umí dostat opravdu maximum. Aby ne! Byl jedním ze zástupců šéfkuchaře v Allegru, když obdrželi michelinskou hvězdu – první v České republice a střední Evropě vůbec. Ale co Vám budeme vyprávět, MG restaurace se musí zažít! Ochutnat! Roztočte vrtule vašeho stroje a zaleťte si do Bezděčína u Mladé Boleslavi za neopakovatelným nejen gurmánským zážitkem. S sebou vezměte celou rodinu či obchodní partnery. A když už se vám večer nebude chtít zpátky domů, prostě se ubytujte v jednom ze čtyř pokojů přímo nad restaurací.

A kdo je oním usměvavým Miroslavem Gruszem? Za tímto jménem hledejte pracovitého kuchaře, který začínal v pražském hotelu Renaissance, kde se kromě jiného setkal s dnes velmi uznávaným Zdeňkem Pohlreichem. Po pěti letech se pak vydal za svou zahraniční zkušeností, a to do Mariottu ve švýcarském Zürichu. Po vypršení pracovního víza se Miroslav vrátil zpátky do České republiky, kde nastoupil do kuchyně restaurace Allegro v hotelu Four Seasons. Tady se za svého působení setkal s absolutní špičkou světové gastronomie Vitem Mollicou a Andreou Accordim. Byl to právě ten okamžik, kdy Allegro získalo dlouho očekávané michelinské ocenění a možná právě to místo, kde se blíže seznámil s italskou kuchyní. Ta ho oslovila natolik, že se rozhodl odjet do Florencie, vařit v Restaurantu Palagio hotelu Four Seasons opět po boku Vita Mollicy. Po návratu do Čech strávil 4 roky v pražském hotelu Augustine ze světového řetězce Rocco Forte Hotels. A pokud ho neznáte ani odsud, tak v posledních dvou letech Vám připravoval to nejlepší z gastronomie v pražské restauraci Aromi (známého ambassadorra italské gastronomie Riccarda Lucque), kde mohl naplno uplatnit své zkušenosti ze zahraničí i kreativitu a cit pro suroviny a jejich kombinace.Miroslav s tymem


Nastartujte motory vašeho letadla a rezervujte si své místo.

|