15.září
2020

Festival Prague mussel week

Festival Prague mussel week přiveze ve dnech 21. až 27. září do Prahy moře i s jeho největšími dary. Do desítek pražských restaurací dorazí přes 16 tun holandských slávek špičkové kvality. Mušloví fandové i úplní nováčci je budou moci ochutnat ve speciálním menu, a to díky voucherům 1 + 1 zdarma. Více informací na: www.praguemusselweek.cz.

A pokud máte Prahu trochu  z ruky a nebo máte zrovna chuť vařit doma, mrkněte na recept na tradiční holandské mušle.

Tradiční holandské mušle

Ingredience

  • mušle 400 gr
  • pórek
  • cibule
  • řapíkatý celer
  • bobkový list 2ks
  • 1 sklenice suchého bílého vína, piva a vody

Postup

Opláchněte mušle. Podívejte se na ně a odstraňte všechny otevřené nebo rozbité. Pórek a cibuli nakrájejte na tenké kroužky. Nahrubo nakrájejte listy celeru a omyjte zeleninu. Mušle s nakrájenou zeleninou dejte do velké pánve, přidejte víno, zakryjte pánev a přiveďte k varu. Mušle vařte na vysokou teplotě po dobu 5 až 8 minut. Během vaření je občas potřepejte.

Podávejte s francouzským chlebem a různými omáčkami, např. Remoulade: Smíchejte 4 lžíce majonézy s 1 jemně nakrájeným vařeným vejcem, 2 okurkami, 1 lžíci kapary, 1 snítkou jemně nasekané petrželky, 1 snítkou jemně nasekaného estragon a lžičkou hořčice.

Dobrou chuť!

Zdroj: Prague Mussel Week

|