COVER FOTO_1000x500_kam na MDZ_fin
08.Březen
2017

Pro změnu nakrmte jednou vy svou ženu – kam ji vzít na MDŽ?

Mezinárodní den žen už mnoho lidí považuje za přežitek minulého režimu, ale i v moderní době to může být hezké gesto vůči ženám, které jsou blízké vašemu srdci. Kam je vzít, pokud jste se je rozhodli oslavit dobrým jídlem?

Mezinárodní den žen. Kdo z vás si na něj ještě vůbec vzpomene? Každopádně je tento svátek tady a my si myslíme, že to není vůbec špatná příležitost dát nějaké té ženě najevo, jak moc vám na ní záleží. Ať už je to maminka, manželka, přítelkyně, sestra nebo dcera, rozmazlovat si určitě zaslouží i jindy než na narozeniny a Valentýna.

La Finestra in Cucina

la finestra

Italská kuchyně je rozhodně jedna z těch romantických. Jen si představte malou trattorii v Benátkách nebo v Římě, osvětlenou svíčkami s výhledem na historické uličky těsně po západu slunce. Bohužel do Itálie je to daleko a ne každý si může vzít dovolenou jen kvůli Mezinárodnímu dni žen, že? Ale pokud vaše žena touží po troše italské romantiky, není nic snazšího než ji vzít do restaurace, která má nejen jídlo ale také atmosféru. Samozřejmostí jsou risotta, pasta i sladké dolce na závěr. Na své si přijdou i muži, kteří si svůj kousek masa mohou vybrat přímo u stolu, vyrovnané kousky syrového masa k výběru vám na pojízdném tácu přiveze číšník až pod nos. Restaurace La Finestra navíc leží v srdci Prahy, nedaleko Karlova mostu, takže i tu procházku historickými uličkami nakonec večera zvládnete.

Na Statku

na statku

Také v Hradci Králové není problém vzít ženu svého života na krásný oběd nebo večeři. Pro milovnice venkova a rustikální romantiky je tady Restaurant Na Statku. Atmosféra venkovské stodoly a poctivá jídla z této restaurace dělají místo k příjemnému posezení. Pokud si nebudete z bohaté nabídky moci vybrat, doporučujeme sáhnout po mixu voňavých steaků s grilovanou zeleninou, slaninou a celerovou slámou, ale na své si tu přijdou i vegetariáni. K jídlu je tu navíc připraven precizní výběr vína, která dotáhnou celý večer k dokonalosti.

Oliva by Amandine

oliva

Restauraci Oliva najdete v Praze, ale vzít sem svou ženu znamená vzít ji ochutnat kousek středomoří. Jedním z největších hitů restaurace jsou pečené tygří krevety „all you can eat“ ve čtyřech různých variantách: na bylinkách a česneku, s krémovou koňakovou omáčkou, s máslovou zázvorovou omáčkou nebo v pikantní kokosové omáčce s koriandrem. Kromě toho je tu ale také pestré menu plné středomořských specialit, ryb, masa i bezmasých jídel. Pokud nechcete oslavovat zrovna velkou večeří, doporučujeme lahev kvalitního vína a k ní talíř plný sýrů, oliv, parmské šunky, sušených rajčat a mnoha dalších dobrot, který si můžete sestavit podle vlastní chuti. Při uzobávání budete mít aspoň více času na lichotky.

Castellana Trattoria

castelana

V Brně můžete ženu svého života vzít (nejen) za romantikou do italské restaurace Castellana Trattoria. Je to jednoduché, přesně tak, jak to mají Italové rádi – bílé ubrusy, čistý jednoduchý interiér a stejně jednoduchá jídla v promyšlených kombinacích a z čerstvých surovin. Každý den tu mají nové menu, takže můžete přijít na oběd každý den a stále objevovat nové chutě. Jestli někdo umí oslavovat své ženy, jsou to rozhodně Italové!

Zdenek’s Oyster Bar

zdeneks

Pro rozmazlené jazýčky je tu večer strávený v pražském Zdenek’s Oyster Bar. Název už vám určitě napověděl, co můžete čekat na jídelním lístku. Jen ty nejvybranější speciality z darů moře vám zde připraví šéfkuchař Jiří Nosek. Hvězdou podniku jsou hlavně ústřice a šampaňské a luxusnímu menu odpovídá i luxusní vzhled interiéru. Dopřejte své lásce večer, kdy si může obléct své oblíbené šaty a ochutnat vybrané lahůdky v doprovodu gentlemana svých snů. Určitě nezůstanete jen u jednoho ze dvanácti druhů ústřic a zdržíte se i na desert.

MASA BUKA

masa buka

Co znamená MASA BUKA? Řekové to říkají, když se opravdu dobře a do syta najedli. Až budete odkládat příbory po jídle v této liberecké restauraci, dost možná si také řeknete „To byla ale masa buka.“ Krásný interiér a řeská hudba vás téměř přenesou do slunného Řecka a jídelní lístek tento dojem dotvoří. Vaří se tu přesně tak, jako v přímořském státě – z čerstvých surovin, s olivami a na olivovém oleji a s celou řadou bylinek. Nikos Pappas, šéfkuchař a majitel v jedné osobě, je rodilý Řek, takže může zaručit autentický zážitek, žádné přeplácané rádoby řecké prostředí. Věříme, že se sem rádi vrátíte i když zrovna nebude co slavit.

Bílý Mlýn

bílý mlýn

Klidné a útulné prostředí, ochotný personál a jídla, která na talíři vypadají stejně dobře, jako o moment později chutnají na jazyku. Můžete si zde objednat steak přesně podle své chuti či přihlédnout k doporučení kuchaře a číšníků. Kromě steaku v nespočtu variant tu také čekají speciality šéfkuchaře, jako například pomalu pečené jelení ragú s kořenovou zeleninou a červeným vínem nebo medailony z dančího hřbetu glazírované na jalovcovém másle, servírované s borůvkovým demi glace a grilovanými žampiony na bylinkovém másle. Pochutnat si tu můžete také na středomořské kuchyni, francouzských krajových specialitách i domácích dezertech. Co byste pro svou maminku, manželku nebo třeba sestru neudělali, že?

|, , , , , |