SPICES - Thajský festival 2016
19.Září
2016

Bankok v centru Prahy aneb to nejlepší z Thajského festivalu

Místní jídlo patří k zážitkům z cestování stejně jako jasmínová rýže ke kari. Bez něj to prostě není ono. Když pak máte chuť objevovat dálky, ale dovolená v nedohlednu, můžete se do vysněné destinace přesunout alespoň na talíři. Díky hotelu Mandarin Oriental jste si mohli začátkem září užít špetku Asie i u nás doma.

SPICES - Thajský festival 2016Návštěvníci Thajského festivalu v restauraci Spices mohli po deset dní ochutnat nefalšovanou asijskou metropoli, aniž by museli sedat do letadla a bojovat s jet lagem. A to díky menu, které připravili tři špičkoví kuchaři z dceřiného hotelu Mandarin Oriental v Bankoku.

Trio učiněných gastrokouzelníků přiletělo nejen s bohatými zkušenostmi, ale především s plnými kufry čerstvých surovin přímo ze své domoviny. Z těch potom mlsným návštěvníkům ukuchtilo dokonalé čtyřchodové menu složené z devíti různých pokrmů, které překvapily nejednoho protřelého gurmána.

SPICES - Thajský festival 2016Kdo už někdy Thajsko navštívil, určitě si pamatuje příjemně pikantní nádech zdejších jídel a široké spektrum chutí, které se záhadně mísí jen v jediném soustu. Přesně to jste také mohli v restauraci okusit, třeba v podobě krevetové polévky, hovězího masa na zeleném kari nebo smažené garoupy marinované v česneku. Sladký dezert a exotický drink (třeba s chilli,citronovou trávou nebo bazalkou) pak vychytané menu příjemně uzavřel. Nu, co vám budeme povídat – prostě v bříšku jako v pokojíčku!

A pokud máte ještě chuť ochutnat trochu thajské kuchyně, tak si pusťte video ze slavnostního zahájení festivalu.


 Byli jste si také pošmáknout? A co vám chutnalo nejvíc? Dejte nám vědět!